sâmbătă, 4 aprilie 2015

Reteta pentru dureri de spate!
O noua zi fara dureri, 


                          Buna ziua dragilor, dupa cum stiti durerile de spate sunt tot mai prezente in viata noastra, dureri de spate care isi fac prezenta dupa o zi obositoare la servici, nu ne dorim decat un somn odihnitor. Insa daca nu ne alegem salteaua potrivita, este foarte posibil sa ne trezim la fel de obositi si cu aceleasi dureri de spate. Dureri de spate care in timp se vor accentua daca nu le tratam. Cel mai bun tratament pentru voi este schimbarea modului de odihna, respectiv al saltelei pe care o folositi. Rezolvare la care am decis si eu sa apelez. 
                    Cei mai indicati pentru oferirea de sfaturi privind un somn linistit sunt cei de la Domafon, asa ca sa le ascultam si sfaturile lor pretioase: "Dureri de spate? Mare atentie cand alegeti salteaua! Somnul de refacere este acela care ne ia cu mana oboseala si ne aduce o stare de bine generala. Daca pana acum doar experienta si dovezile empirice veneau cu argumente asupra influentei pe care salteaua o poate avea asupra sanatatii, cercetarile stiintifice din ultimii ani confirma acest lucru. Ideea cea mai raspandita printre specialisti in ortopedie este aceea ca o saltea cu cat este mai dura, cu atat ofera avantaje mai mari celor care sufera de dureri lombare, probleme de spate sau cervicale, lucru demonstrat de Universitatea Sapienza din Roma pe un esantion de 313 persoane.        
                         Durerea de spate de care sufereau era cronica si aspecifica, adica nu avea la baza cauze clare sau alte patologii. Pacientii manifestau durere in timp ce erau intinsi, la trezire, precum si in timpul activitatii cotidiene. Saltea dura. Dar cat de dura? Fiecarui participant i s-a cerut sa schimbe propria saltea cu una de o duritate superioara. Pentru a evita evaluarile conditionate sau vindecarile miraculoase, cercetatorii au tinut secret tipul de saltea atat fata de pacienti, cat si fata de specialistii care monitorizau evolutia durerilor de spate ale participantilor. Folosind o scara standard a Comunitatii Europene, duriatea saltelelor putea fi medie sau inalta. Dupa 90 zile au fost evaluate intensitatea durerii la trezire, precum si dupa ridicarea din pat. In ambele grupuri s-a constatat o ameliorare. 89% din cei care au dormit pe o saltea dura, respectiv 70% din cei care au dormit pe saltea cu duritate medie, au confirmat reducerea durerii in timp ce erau inca intinsi si 57% din pacientii din ambele grupuri nu au mai avut dureri la ridicarea din pat.
                     Se spune ca metalul din saltelele cu arcuri absoarbe electricitatea statica din corpul nostru pe durata somnului. In timp, arcurile pot incepe sa se lase, fapt ce poate avea consecinte negative asupra coloanei vertebrale. O alternativa superioara saltelelor cu arcuri sunt cele din poliuretan, latex natural si viscolattex. Iata 2 din cele mai revolutionare modele: OSTEOSAN si OSTEOPAT!
                        Viscolattex by Valention Tessuti este un material termosensibil care reactioneaza usor la caldura corpului. Acest fapt e important mai ales in cazul persoanelor usoare, care pot astfel sa se bucure de adaptarea progresiva a suprafetei de contact a saltelei la propriul corp, lucru realizabil in trecur doar cu o saltea foarte mare care insa nu era in masura sa sustina coloana vertebrala. Viscolattex by Valentino Tessuti ofera asadar posibilitatea unui contact cat mai mare a corpului cu salteaua si, in acelasi timp, prin materialul Polilattex by Valentino Tessuti si o sustinere sanatoasa a coloanei vertebrale.

                   Sa va prezint cateva modele de saltele care ne vor asigura un somn odihnitor:                    Interiorul saltelei este din poligreen (îmbunătăţit cu uleiuri esenţiale naturale) fiind ideal pentru o susţinere fermă dar confortabilă, menţinând poziţia corectă a coloanei vertebrale. Bambusul are proprietăţi antibacteriene şi previne riscul de alergii. Beneficiile Aloe Vera prezente în GREEN MEMORY vă îmbunătăţesc starea fizică: această plantă este anti-inflamatoare şi regenerantă. Husă detaşabilă.

Husa Detasabila
INTERIOR
Strat de poligreen, h: 17 cm
Strat de memory Aloe, h: 5 cm

CĂPTUŞEALĂ Saltea
400 gr. fibră antialergică din poliester

HUSĂ
Stretch Bamboo

Înălţime finală saltea : 20 cm
                   Saltea eleganta si practica. Calitate si durata pentru o saltea facuta sa ofere energia necesara pe parcursul somnului datorita caracteristicilor orto-dinamice, asigura pozitia corecta a partilor cele mai sensibile si delicate ale spatelui pentru o odihna
                  Salteaua OSTEOSAN este antialergică, tratată antiacarieni şi anatomică. Are husă detaşabilă din bumbac catifelat, lavabil.
Nucleul este constituit din 3 elemente specifice:
- Viscolattex;
- Polilattex cu striaţii care permit un schimb constant de aer şi o bună adaptare a corpului la suprafaţa saltelei;
- Căptuşeală protectivă de bumbac elasticizat.
                   Husa e realizată din ţesătură Amicor-Pure cu importante caracteristici igienice: protejează împotriva agenţilor bacterieni şi a fost creată pentru a combate alergiile la acarienii de praf.

INTERIOR
Strat de poliuretan, densitate 30 kg/m³, h: 14 cm
Strat de memory, densitate 80 kg/m³, h: 9 cm

CĂPTUŞEALĂ
300 gr. fibră antialergică din poliester

HUSĂ
Husa 1: ţesătură bumbac 100%
Husa 2: ţesătură Amicor-Pure

Înălţime finală: 25 cm


3. Saltea Visco Medicare Deluxe


Saltea din viscolatex cu start de MemoryFoam, tratata impotriva bacteriilor

                Visco Medicare Deluxe este o saltea cu tesatura antialergic3a sterilizata si tratata impotriva bacteriilor si acarienilor. Conceputa astfel incat corpul nostru sa respire in timpul odihnei, favorizand un somn linistit si relaxant pe tot parcusul noptii.

INTERIOR:
strat de poliuretan densitate 28kg/mc h=15cm
strat de memory densitate 55kg/mc h=3cm

CAPTUSEALA:
fata 1 memory 2 cm
fata 2 strat de 0,8cm poliuretan+200gr fibra de poliester;

HUSA: stretch medicare

INALTIMEA FINALA: 21cm


                  Ce spuneti dragilor, sunteti decisi sa renuntati la durerile de spate? Sper ca sunteti pregatiti pentru o schimbare in viata voastra. La cei de la Domafon, veti gasi o gama variata de saltele, perfecte pentru gustul fiecaruia.


Sper ca v-am trezit interesul legat de cei de la Domafon, insa pana data viitoare va trimit multe imbratisari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii