Placinta de dovleac
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA :- 1,5kg dovleac pentru placinta
- cca 500 g zahar ( sau dupa gust )
- scortisoara- dupa gust
- 3 linguri de pesmet din paine sau biscuiti.
INGREDIENTE PENTRU ALUAT :
600g faina 000
20 g drojdie
3 linguri zahar
6 linguri ulei
un sfert lingurita de sare
cca 350 ml de apa calduta
Dovleacul se spala, se curata
de coaja si se da pe razatoare. Se pune intr-o oala pe foc cu jumatate
din cantitatea de zahar la dinstuit. Restul de zahar se adauga pe
parcurs in functie de gustul fiecaruia. In maxim 20 de minute ar trebui
sa fie patruns. Se lasa la racit. Caldut se amesteca cu pesmetul si
scortisoara.
Daca vi se pare compozitia prea lichida, adaugati-i si un praf de budinca de vanile sau doua linguri de amidon.
Intr-un castron se pune faina si se face un mic
crater unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate din cantitatea de
apa calduta....imediat se adauga uleiul si sarea. Apoi se amesteca ,
adaugand din cand in cand din restul de apa pana se incorporeaza toata
faina. In functie de ce faina folositi, apa o sa fie prea multa sau prea
putina...nu va grabiti s-o incorporati pe toata odata. Va veti da seama
dupa consistenta aluatului daca ajunge sau mai trebuie.
Aluatul trebuie sa fie elastic si nu foarte indesat...Il impartiti in trei si incepeti sa-l lucrati imediat - nu e nevoie sa stea la dospit !!!Ungeti masa de lucru cu putin ulei si intideti aluatul intr-un dreptunghi in functie de lungimea tavi in care urmeaza sa coaceti placinta. Foaia trebuie sa fie subtire, acoperiti foaia de placinta cu cantitatea de dovleac care i se cuvine , apoi rulati-o....lipiti capetele si asezati-o in tava .
Tava trebuie sa fie bine unsa cu ulei....indicat e sa ungeti chiar si hartia de copt, daca va hotarati sa folositi hartie. Dupa ce asezati placinta in tava, ungeti-o cu ulei....apoi dati-o la copt imediat. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180*. Se coace cca 40-50 de minute , sau pana se rumeneste bine . Cand o scoateti din cuptor, pudrati-o cu zahar praf.
Pofta buna!
Pana data viitoare, v-am pupat :*
Daca vi se pare compozitia prea lichida, adaugati-i si un praf de budinca de vanile sau doua linguri de amidon.
Aluatul trebuie sa fie elastic si nu foarte indesat...Il impartiti in trei si incepeti sa-l lucrati imediat - nu e nevoie sa stea la dospit !!!Ungeti masa de lucru cu putin ulei si intideti aluatul intr-un dreptunghi in functie de lungimea tavi in care urmeaza sa coaceti placinta. Foaia trebuie sa fie subtire, acoperiti foaia de placinta cu cantitatea de dovleac care i se cuvine , apoi rulati-o....lipiti capetele si asezati-o in tava .
Tava trebuie sa fie bine unsa cu ulei....indicat e sa ungeti chiar si hartia de copt, daca va hotarati sa folositi hartie. Dupa ce asezati placinta in tava, ungeti-o cu ulei....apoi dati-o la copt imediat. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180*. Se coace cca 40-50 de minute , sau pana se rumeneste bine . Cand o scoateti din cuptor, pudrati-o cu zahar praf.
Pofta buna!
Pana data viitoare, v-am pupat :*
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentarii