Zacusca de ciuperci
Ingrediente:
- 3 kg ciuperci, pot fi de un singur soi sau diferite
- 2,5 kg ardei capia
- 600 grame ceapa
- 300 ml ulei
- 750 ml bulion
- 2-3 foi de dafin
- dupa gust sare si piper
-
Se spala, se curata si se oparesc ciupercile cateva minute, se scurg si se taie bucati.
-
Se coc gogosarii si se curata de coaja.
-
Se curata ceapa, se taie si se caleste in ulei pana devine sticloasa.
Se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne impreuna cu
gogosarii.
-
Se pun toate ingredientele intr-o oala potrivita, se adauga bulionul,
se amesteca, se potriveste gustul cu sare si piper, se adauga 1–2 foi
de dafin.
-
Se pune oala in cuptor la foc potrivit, aproximativ 150 grade Celsius, pentru aproximativ o ora si jumatate.
-
Se umplu borcanele. Deasupra se pune cate o lingurita de ulei
fierbinte. Se lasa borcanele la cald cateva ore apoi se pastreaza la loc
intunecos si racoros.
este super delicioasa, fac mereu!
RăspundețiȘtergereda?
RăspundețiȘtergere