marți, 18 noiembrie 2014

Adio pete!



Cum sa scapam de petele de pe haine!



Intrucât hainele sunt extrem de vulnerabile la mediul înconjurător şi oricând riscăm să deteriorăm cea mai iubită piesă din garderobă, îţi propun de acestă dată un material altfel. Dacă în general discuţia se concentrează pe ultimele tendinţe, moda străzii, cele mai noi campanii de modă şi ce şi cum se poartă, te invităm acum să dezbatem o temă esenţială pentru o garderobă perfectă: cum îngrijim hainele favorite?

Pentru că majoritatea femeilor se confruntă cu această problemă şi pentru că de cele mai multe ori nu ştim exact care este procedura ideală pentru a ne readuce hainele la aspectul iniţial, am făcut un sondaj cu cele mai frecvente „accidente” vestimentare şi prin urmare cu soluţiile la îndemână pentru a ne scoate din încurcatură.

In primul rând, citeşte cu atenţie eticheta produsului pentru a te asigura că îl cureţi la temperatura adecvată. Materialele naturale sunt foarte sensibile la temperatură şi orice neconcordantă poate dăuna definitiv texturii. Foloseşte detergentul potrivit pentru fiecare tip de fibră şi culoare. Mătasea de exemplu nu trebuie spălată niciodată cu detergent praf, cu particule, ci cu săpun de rufe sau cu un detergent lichid, pentru a nu strica ţesătura.

Revenind însă la subiectul principal, cum să scoţi petele de pe haine, vom începe cu plăcerea nevinovată: cafeaua. Cafeaua de dimineaţă este unul dintre cele mai frecvente tabieturi, insă ea poate deveni un real calvar dacă ajunge accidental pe bluza ta. Petele de cafea se curătă cel mai bine în apă rece şi sărată, ideal fiind să acţionezi de îndată ce s-a produs pata. Poţi încerca şi cu apă oxigenată dacă pata persistă.

Produsele de make-up ne lasă adesea urme neplăcute pe hainele purtate, una din cele mai frecvente probleme fiind fondul de ten de pe bluze, rochii, etc. Pentru că are o textură grasă, foloseşte un spray special disponibil în comerţ pentru îndepărtarea fără clătire a petei. Il pulverizezi pe pată, laşi să acţioneze şi la scurt timp îndepărtezi spray-ul ce va avea o textură prăfoasă. Dacă nu ai la îndemână un spray, încearcă şi cu bicarbonat de sodiu.

Pana data viitoare v-am pupat :*












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii