marți, 18 noiembrie 2014


Placinta de dovleac

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA :
  • 1,5kg dovleac pentru placinta
  • cca 500 g zahar ( sau dupa gust )
  • scortisoara- dupa gust
  • 3 linguri de pesmet  din paine sau biscuiti.

INGREDIENTE PENTRU   ALUAT :                 
                                                         

600g  faina 000
20 g drojdie
3 linguri  zahar
6 linguri ulei
un sfert  lingurita de sare
cca 350 ml de apa calduta
Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoare. Se pune intr-o oala pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar  la dinstuit. Restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de gustul fiecaruia. In maxim 20 de minute ar trebui sa fie patruns. Se lasa la racit. Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.
Daca vi se pare compozitia prea lichida, adaugati-i si un praf de budinca de vanile sau doua linguri de amidon.
Intr-un castron se pune faina si se face un mic crater unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa calduta....imediat  se adauga uleiul si sarea. Apoi se amesteca  , adaugand din cand in cand din  restul de apa pana se incorporeaza toata faina. In functie de ce faina folositi, apa o sa fie prea multa sau prea putina...nu va grabiti s-o incorporati pe toata odata. Va veti da seama dupa consistenta aluatului daca ajunge sau mai trebuie.
Aluatul trebuie sa fie elastic si nu foarte indesat...Il impartiti in trei si incepeti sa-l lucrati imediat - nu e nevoie sa stea la dospit !!!Ungeti masa de lucru cu putin ulei si intideti aluatul intr-un dreptunghi in functie de lungimea tavi in care urmeaza sa coaceti placinta. Foaia trebuie sa fie subtire, acoperiti foaia de placinta cu cantitatea de dovleac care i se cuvine , apoi rulati-o....lipiti capetele si asezati-o in tava .
Tava trebuie  sa fie bine unsa cu ulei....indicat e sa ungeti chiar si hartia de copt, daca va hotarati sa folositi hartie. Dupa ce asezati placinta in tava, ungeti-o  cu ulei....apoi dati-o la copt imediat. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 180*. Se coace cca 40-50 de minute , sau pana se rumeneste bine . Cand o scoateti din cuptor, pudrati-o cu zahar praf.

Pofta buna!

Pana data viitoare, v-am pupat :*











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii