joi, 18 decembrie 2014

Pasta FIMO - O mie de idei de modelare!

               


Prin obiectele lucrate manual, daruiesti o parte din sufletul tau!



     


          Buna ziua dragilor, in postarea de astazi as vrea sa va povestesc despre ultima mea pasiune, pasiune care ma relaxeaza si totodata pentru care primesc complimente de la prietenele mele. Aceasta pasiune o sa o denumesc simplu "lucru manual", i-am dat aceasta denumire pentru ca obiectele pe care le obtin, le realizez chiar eu cu mainile mele. Aceasta pasiune s-a nascut intr-o zi cand plictisin-du-ma, am inceput sa vizionez cateva filmulete pe You Tube, asa ca am tastat chiar numele pe care i l-am dat mai tarziu pasiunii mele, adica -lucru manual-. Asa ca incet incet, am incercat, de la crosetat, brodat, cusut, origami pana la realizat accesorii din pasta FIMO.
           Sunt convinsa ca majoritatea dintre voi ati vazut sau chiar cumparat minunatele accesorii obtinute din pasta FIMO, insa probabil ca putini stiti, ca si voi puteti sa le realizati cu mainile voastre, si sa va relaxati in acelasi timp. 
         Ca sa intelegeti exact cum functioneaza aceasta pasta propun sa facem o intoarcere in timp...cred ca multi dintre voi va aduceti aminte, cum din mainile bunicilor nostri, ieseau adevarate minunatii din lut, de la oale, cani, farfurii, strachini, cesti, ulcioare pana la diferite tavi pentru cozonaci, placinte si alte bunatati. Imi doresc sa mai gasesc in mancare gustul de atunci, gustul inconfundabil al laptelui prins in oala de lut si smantana de 10-12 cm, care era pur si simplu delicioasa.


           Aceasta postare o sa fie mai lunga decat restul postarilor mele, pentru ca imi doresc sa va explic pas cu pas cum functioneaza aceasta pasta FIMO si ce minunatii puteti sa obtineti din ea. Dar ca sa intelegeti perfect modalitatea de lucru cu aceasta pasta, o sa incep prin a va explica exact ce este aceasta. Astfel, pasta FIMO de modelaj sau pasta de modelat FIMO este de mai multe tipuri, in functie de materialele din care se compune: lut ceramic, rasina (pasta pe baza de uleiuri), pasta polimerica (pe baza de PVC), pasta de hartie (pe baza de celuloza). 
          Pasta de modelaj pe baza de polimer se regaseste pe piata sub mai multe marci: pasta Fimo, Sculpey, Darwi. Pasta modelatoare Fimo are la baza PVC. Dupa ce a fost modelata, cel mai adesea, pasta se intareste prin coacere. Argila polimerica poate fi taiata, gaurita, pictata, etc. Lutul are la baza material natural pe baza de apa, in amestec cu alte materiale, dar si el se coace la temperaturi mari, formandu-se portelan sau alt tip de ceramica (teracota, faianta, ceramica vitrificata etc). Ce spuneti dragilor v-am trezit interesul? Daca da, va invit sa cititi in continuare :*
           Pasta FIMO vine sa acopere multe din aceste tipuri: pasta polimerica (pasta FIMO Classic - inlocuita acum de FIMO Professional, Effect, Soft, FIMO Kids - aparuta recent), pasta ceramica (FIMOair Basic, Light si Natural), pasta celulozica  (FIMOair Papier Mache). Cel mai adesea incepatorii prefera Fimo Soft deoarece este un pic mai usor de modelat decat Fimo Proffessional. Fimo Effect se aseamana la maleabilitate cu Fino Professional mai mult, insa are diferite efecte introduse (transluciditate, fosforescenta, efect metalic, gliterat sau cu sclipici, efecte de piatra - marmura, granit etc).


         Pasta FIMO Professional inlocuieste pasta FIMO Classic si redefineste o pasta pentru utilizatorii avansati. Profesionistii modelajului vor gasi o pasta care sa le indeplineasca cele mai pretentioase cerinte. Astfel FIMO Professional vine cu o gama de culori cu pigmenti puri, culori clare, pentru a putea amesteca si obtine alte culori stralucitoare. Stabilitatea formei si a dimensiunii dupa coacere este ridicata, ceea ce permite lucrarea de tehnici complicate. Calitatea premium permite lucrul in modele filigranate, fara a se amesteca culorile intre ele.
          Pasta FIMO Effect este o pasta polimerica care difera de Classic si Soft prin faptul ca in culorile sale sunt introduse diferite efecte (sclipici, translucenta, fosforecent, etc). Pasta FIMO Effect vine sa completeze marea gama de culori a pastei polimerice. FIMO Effect are 7 efecte diferite: nightglow (stralucirea noptii: fluorescenta, culoare luminoasa), glitter (sclipire: sunt prezente mici bucati care scanteiaza in material), translucent (translucid: aspect transparent), metallic (metalic: aspect de diferite metale), stone (piatra: aspect de marmura, granit sau stardust). FIMO Effect pastel colours (culori pastelate) si FIMO Effect gemstone colours (culori care imita citrinul, agatul albastru, cuartul roz, cuartul rubiniu si cristalul albastru-gheata).
           Pasta FIMO Soft este mai ales o pasta folosita de incepatori datorita faptului ca este mai moale. Aceasta este si deosebirea mai importanta fata de clasic. FIMO Soft difera de alt tip de FIMO prin faptul ca este fin si matasos, usor de amestecat, avand culori vibrante.
            Pasta FIMO Air este prezenta in mai multe tipuri de pasta: FIMO Air Basic, FIMO Air Light, FIMO Air Microwave, FIMO Air Natural, FIMO Air Papier-Mache. Pasta FIMO Air este special conceputa pentru uscare la aer.


          Toate tipurile de pasta FIMO le puteti gasi la cei de la GemSale.ro, pe langa pasta FIMO in portofoliul de produse al acestora mai puteti gasi: diferite tipuri de perle, pietre semipretioase, diferite accesorii pentru bijuterii, ceasuri, margele, bijuterii, accesorii argint 925, ambalaje pentru bijuterii, elastice, snururi, panglici, sarma pentru bijuterii, suporturi bijuterii, diferite unelte pentru realizarea bijuteriilor, diferite carti privind realizarea accesoriilor.  Pe scurt intreaga gama de materiale necesara pentru punerea in practica a pasiunii voastre.
          Dar pentru a va convinge de cat de usor si de relaxant este sa lucrezi cu pasta FIMO, va propun sa o incercati chiar voi. Zic sa va arat ce minunatii puteti sa obtineti din ea, incepem cu bijuterii, precum: cercei, inele, bratari, lanticuri, etc.


            Continuam in spiritul Craciunului, pentru ca si aici pasta FIMO ne sare in ajutor. Ce puteti sa oferiti de sarbatori mai deosebit persoanelor dragi, decat ceva facut cu mainile voastre, daca nu doriti sa ii oferiti un accesoriu ce spuneti de ornamentele pentru brad? 


              Daca nu v-ati convins inca de cat de usor se lucreaza cu pasta FIMO, sau daca doriti sa ii oferiti altceva persoanei dragi, puteti sa optati pentru un set pentru micul dejun cu adevarat special. Astfel, puteti sa va jucati cu pasta FIMO pentru infrumusetarea: farfuriilor, bolurilor, canilor, furculitelor, lingurilor, etc.


            Trebuie sa ai doar imaginatie in stabilirea cadoului perfect pentru ca pasta FIMO va da viata ideilor tale. Mai jos, sunt prezentati cativa omuleti in miniatura realizati din pasta FIMO. Poti sa modelezi aceasta pasta cum doresti pentru a oferii cadoul perfect.



             Daca tot am vazut ce putem sa obtinem cu ajutorul pastei FIMO, va propun sa urmariti si cateva filmulete, pentru vedea exact cum se modeleaza produsele. Pentru a ne ajuta, cei de la GemSale.ro ne ofera diferite matrite FIMO cat si forme, texturi si accesorii FIMO .



Realizarea cerceilor din pasta FIMO!




Infrumusetarea tacamurilor cu pasta FIMO!




Realizarea oamenilor in miniatura din pasta FIMO!


            Dragilor aveti cel putin o mie de metode de transformare a pastei FIMO in ideile voastre, asa ca nu ezitati si incercati aceasta noua metoda de relaxare. De asemenea puteti sa si vindeti ceea ce creati, reusind astfel sa va mariti bugetul personal.
           Cei de la GemSale.ro doresc sa ne faca sarbatorile cat mai frumoase, oferindu-ne preturi reduse, asa ca ne transmit:    

"Pune bani deoparte pana de Sarbatorile de Iarna, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!"



      Sper ca m-ati urmarit pana la final si am reusit sa va ofer cateva idei pentru cadourile de sarbatori.

Cam atat am vrut sa va spun in aceasta postare, pana data viitoare, va trimit multe imbratisari!










28 de comentarii:

  1. Idei minunate pentru cadouri facute chiar de manutele noastre, dar si rememorarea amintirilor din copilarie despre olarit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si uite cum mi-ai dat noi idei de cadouri, multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, mi-a placut mult postarea asta, imi doresc sa invat sa fac si eu aceste minunatii, mersi :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta vei invata, asa ca ahizitioneaza pasta FIMO si sa imi spui ce ai reusit :*

      Ștergere
  4. Mi-ar place setul de farfurii, foarte frumoase :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar minunatii ceea ce poti sa obti din aceasta pasta, nu am mai auzit de ea pana acum, insa am si eu cercei de acest gen :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa obtii orice forma doresti, trebuie sa ai doar vointa si cat mai multe idei, te-am pupat :*

      Ștergere
  6. Am intrat pe siteul celor de la GemSale, decat sa dau bani pe cercei pe la targuri mai bine cumpar pasta FIMO si mi fac singura, multumim de postare :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu daca as avea rabdare sa lucrez in pasta FIMO, insa as da banii sa cumpar produse realizate din aceasta pasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca ai avea rabdare, trebuie doar sa incerci :*

      Ștergere
  8. Ultima poza cu reni si Mos Craciun din pasta FIMO este geniala, ce trebuie sa fac sa obtin si eu asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit un video pentru tine Niculina, cu o matrita este foarte simplu.

      https://www.youtube.com/watch?v=6nZL2_N_tcA

      Ștergere
  9. am citit intreaga postare cu mare drag, chiar m-a impresionat ce poti sa obtii dintr-o pasta, dupa sarbatori vreau sa incerc si eu sa vad ce talent o sa am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca m-ai urmarit pana la sfarsit, incearca pentru ca nu o sa iti para rau :*

      Ștergere
  10. Am mai vazut pasta FIMO la o prietena insa nu credeam ca poti sa faci asa minunatii din ea, gata ma apuc si eu :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie imi place sa modelez in FIMO, ce-i drept sunt abia la inceput, am cumparat pasta de la un magazin din oras, insa nu este chiar buna. Va recomand sa luati doar materie prima originala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asteptam cu poze, cu ce ai reusit sa faci din FIMO, te pup :*

      Ștergere
    2. acum stiu ce treb sa fac din ipsos e mult mai greu

      Ștergere
  12. Acum stiu ce voi oferi prietenelor mele cadou de sarbatori, multumim pentru postare :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua! Ce fel de cuptor.folositi? Am.incercat sa fac martisoare.si era sa.dau.foc la.casa. plus ca.s a.ars.martisorul. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Comentarii