joi, 5 februarie 2015

Ce reguli trebuie sa respecti pentru casa ta 2!







Regulile de baza pentru amenajarea dormitorului,





                     Buna ziua dragilor, daca in postarea trecuta am vorbit despre principalele reguli privind amenajarea sufrageriei, astazi vreau sa va vorbesc despre principalele reguli privind amenajarea dormitorului.
                     Care este principalul element din dormitor, daca nu patul, cel care ne aduce relaxare pe parcursul intregii nopti si care ne ofera un somn odihnitor. Patul este motivul intemeierii dormitorului, si pentru ca acesta sa functioneze corect trebuie sa aveti in vedere pozitia, dimensiunile si caracteristicile definitorii ale lui. El are nevoie nu numai de suprafata efectiva pe care o acopera, ci si de o suprafata minima de 60 cm de jur-imprejurul lui. Aceasta regula se aplica paturilor de mijloc, si nu celor pozitionate cu latura mare pe unul din pereti. Dimensiunile standard sunt de 90, 1.40, 1.60, 1.80, 2.0, toate cu lungimea de 2.0 m. Acestea pot varia in functie de preferinte si de bugetul disponibil.
                     Un pat este alcatuit din suport de lemn, somiera, saltea, tablie, coloane in cazul patului baldachin. Nu este recomandata pozitionarea capului patului in dreptul unei ferestre atat din motive estetice, cat si din motive de sanatate.
                     Tesaturile naturale (bumbac, in, matase, lana) sunt binevenite pentru lenjeria de pat si saltea. Pentru a nu fi nevoiti sa schimbati salteaua la doi-trei ani, achizitionati o husa rezistenta din material natural care poate fi curatata cu usrinta. Pentru ca nu intotdeauna ne permitem o alta camera pentru depozitarea hainelor, alegerea pieselor complementare patului trebuie sa apartina aceluiasi registru si sa functioneze cat mai eficient. Pentru dulapuri, usile culisante salveaza mult spatiu necesar deschiderii si inchiderii usilor normale, oglinda pentru masa de toaleta va mari optic spatiul dormitorului, etajerele vor face loc accesoriilor.
                     Regula general valabila este aceea a eliminarii oricarui obiect electronic din dormitor. Este cunoscut efectul lor de absorbtie a energiei corpului uman si iradiere in timp. In ceea ce priveste lumina artificiala, in dormitor spoturile puternice sunt de evitat, fiind agreate corpurile de iluminat cu putere de iluminat reglabila si lampile individuale amplasate pe noptiere. Nu sunt definite afinitatile fiecărui om pentru o anumită culoare, insa paleta coloristica a dormitorului nu se poate expune unor extreme, fiind incurajate culorile bej, bleu, roz, verde pastel, alb, accentele fiind introduse prin textile (draperii, cuverturi, covoare) si accesorii (vaze, tablouri, lampi).
                     Acum ca stim aceste reguli de baza, zic sa va arat cum vad eu dormitorul ideal:

1. Pat capitonat pentru dormitor “Fogo”





4. Pat KNOTT cu baldachin



Pat din fier forjat model KNOTT cu baldachin
Dimensiuni:
- latime: 1400/1600/1800 mm 
- lungime: 1900/2000 mm 
- inaltime tablie mare: 940 mm 
- inaltime tablie mica: 820 mm
- inaltime cu baldachin: 2100 mm
Disponibil in 14 nuante de finisaj al fierului.
Confectionat din bara rotunda.



5. Pat metalic SYRACUSE



Paturile sunt diponibile in 3 variante de dimensiuni:
1400 / 1600 / 1800 x 1900 / 2000 mm (L x l)
1500 / 1700 / 1900 X 1980 / 2080 mm (Lext x lext)

Pretul unui pat de 1 persoana (900 x 2000 mm) este cu 7% mai mic fata de cel de 1400 x 2000 mm.
Paturile se livreaza demontate. La cerere se pot executa si alte dimensiuni pentru paturi.
Fiecare model de pat are un model de noptiera corespunzator.
Dimensiuni noptiera: 400 X 400 X 500 mm.
Optional se pot achizitiona si saltele, respectiv suporturi de saltele.



      Dragilor acestea au fost propunerile mele pentru dormitorul perfect din punctul meu de vedere, cum vi se par alegerile mele, ati opta pentru acest mobilier? De asemenea ce alt mobilier credeti ca ar trebui sa adaugam pe lista noastra?


Sper ca v-am trezit interesul legat de cei de la Domafon, insa pana data viitoare va trimit multe imbratisari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii