sâmbătă, 7 februarie 2015

Cu putina indemanare realizez superbele martisoare!






Modalitati de realizare a martisoarelor lucrate manual,






                Dragilor dupa cum stiti, februarie este luna iubirii, luna in care ne place sa ne aratam iubirea pentru persoana draga mai intens, insa dupa luna iubirii urmeaza martisorul, luna in care oferim tuturor apropiatilor mici cadouri ca simbol al respectului si al iubirii noastre. Dar pentru inceput, as vrea sa ne aducem aminte ce semnificatie are martisorul inca din vremea bunicilor nostri, atat pentru persoana care il oferea cat si pentru cel ce il primea.
                 Astfel in trecut snurul de martisor, alcatuit dupa cum stiti, din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru in trecut, reprezenta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. Snurul era fie legat la mana atat de catre cei tineri cat si de cei in varsta, fie purtat in piept. El se purta de la 1 martie pana cand se aratau primele semne ale primaverii: astfel batranii il purtau pana cand infloreau ciresii, veneau berzele sau randunelele, auzeau cucul cantand, infloreau ciresii. Atunci, martisorul se lega de un pom inflorit, ca sa le aduca noroc, fie era aruncat in directia de unde veneau pasarile calatoare, rostindu-se: "Ia-mi negretele si da-mi albetele".
                 Alte legende populare spun ca martisorul ar fi fost tors chiar de Baba Dochia, in timp ce urca cu oile la munte. Sunt multe povesti legate de acest snur alb-rosu, insa dintotdeauna acesta anunta venirea minunatei primaveri. Cu timpul, la acest snur se purta o moneda de argint sau un banut oarecare. Cu banul de la snur se cumparau vin rosu, paine si cas proaspat pentru ca purtatorii simbolului de primavara sa aiba fata alba precum casul si rumena precum vinul rosul. Asa ca astazi, doresc sa prezint importanta martisorului in ceea ce priveste creatia artistica, astfel martisoarele se pot confectiona chiar de noi.

                Daca intr-o postare anterioara v-am vorbit despre Pasta Fimo si multitudinea de obiecte unicat pe care puteti sa le obtineti cu ajutorul ei, astazi vreau sa va prezint o noua modalitate de a oferi obiecte unicat, realizate chiar de voi pentru persoanele dragi. Dar ce moment mai ideal pentru oferirea de mici cadouri, daca nu in aceasta luna. Insa cine este mai potrivit in oferirea materialelor necesare, pentru realizarea cadourilor specifice martisorului, daca nu echipa celor de la GemSale.ro.
               Sa incepem prin a ne aminti cine sunt acestia, GemSale.ro este un magazin online din Iasi, care comercializeaza:
  • bijuterii din pietre semipretioase (coliere, bratari, inele, pandantive, brose, bijuterii copii, bijuterii barbati, bijuterii mirese); 
  • pietre semipretioase: margele pietre semipretioase, cabochon, bijuterii, cadouri (agat, aventurin, ametist, amazonit, carneol, cuart roz, cristal de stanca, coral, fluorit, hematit, howlit, jad, jasp, lapis lazuli, lava, malachit, obsidian, ochi de tigru, opal, perle naturale etc), margele sticla, margele FIMO, margele metalice, margele cloisonne, margele rhinestone, margele ceramice;
  • cadouri cu pietre semipretioase;
  • accesorii bijuterii (tortite cercei, baze inele, cadre pandantive, snururi, elastice, sarma modelaj, guta nylon, ace modelaj, distantiere, link-uri etc);
  • ambalaje bijuterii (cutiute bijuterii, pungute celofan, saculeti organza pentru marturii, botez etc);
  • suporturi pentru bijuterii;
  • unelte margelit, adezivi handmade, carti margelit;
  • pasta FIMO si accesorii FIM.
              Si pentru ca acestia se gandesc intotdeauna, sa ne ajute in oferirea de cadouri unicat, realizate chiar de noi, si cu ocazia martisorului putem sa alegem sa oferim martisoare realizate acasa de noi. Dar de ce avem nevoie pentru realizarea martisoarelor? Ei bine, raspunsul ni-l ofera cei de la  GemSale.ro, de unde putem sa achizitionam o gama variata de accesorii martisoare, cu ajutorul carora vom obtine cadourile perfecte pentru cei dragi.

Astazi am ales sa va prezint aceste accesorii pentru realizarea martisoarelor:


                 Mai sus avem prezentate: doua minunate buchetetele cu flori mai exact margele portelan tip cabochon forma de buchetel cu 3 flori de culori diferite, cu 3 petale verzi. Florile au petalele un pic zimtate. Culorile sunt blande, dulci si linistitoare. Nu sunt emailate, aspectul exterior fiind unul rugos, iar la prima vedere nu par a fi din portelan, ci mai degraba din plastilina. Culoarea nu este aplicata, ci provine din materialul ceramic. Portelanul este dur, se rupe foarte greu.  Aproximativ: diametru 18 - 20 mm, inaltime 11 - 12 mm, fiind pentru cabochon aproape oval 7*10 mm. Datorita faptului ca sunt realizate manual, pot prezenta diferente de forma, dimensiune si culoare.
                De asemenea alt accesoriu perfect pentru realizarea martisoarelor unicat este dat de florile din imagine, acestea sunt margele din lemn viu colorate. Au gaura laterala, intre frunze. Se pot insira pe fir sau se pot lipi pe diverse lucruri. Aceste margele sunt recomandate pentru confectionarea bijuteriilor. Margelele din lemn sunt vopsite in culori fara plumb fiind ideale pentru persoanele cu pielea sensibila.
                  Si accesoriile mele preferate pe care le regasim la cei de la GemSale.ro sunt papusile din textile si lemn, capul papusii este din lemn, rochita din dantela, iar mainile si piciorusele din snur gros, acestea sunt excelente ca accesorii martisoare pentru confectionat.


                Dar ce este mai frumos decat sa ne bucuram de cadourile primite in fiecare zi, astfel putem sa realizam martisoare, din diferite tipuri de margele si accesorii, pe care le gasiti in diferite culori. Sau puteti sa alegeti margelele sidef chipsuri, un sirag vesel, cu multiple intrebuintari pentru coliere, cercei, bratari etc.
                 Pentru cei ce iubesc marea veti gasi aici si margele sau pandantive scoica. Margelele din scoica naturala au o culoarea bej, cu partea de sus un pic gri - verzuie si o dara usoara galbena, sunt gaurite intr-o parte (fata-verso, nu lateral), se pot folosi si ca charmuri. Pandantivele din scoici naturale au forma de spirala conica. Au o culoare naturala crem deschis cu alb, uneori maro cu alb. Prezinta in partea de sus gaura pentru prindere. Se pot folosi ca pandantive pentru coliere. Nu uitati ca trebuie manuite cu atentie pentru ca sunt casante.
 

                De asemenea nu putem sa uitam de pungutele pentru martisoare sau de snururile specifice alb-rosu. Iar pentru cei ce isi doresc sa ofere clasicile martisoare (cosar, potcoava, ghiocel) le pot achizitiona direct ambalate la numai 4 lei 10 bucati sau neambalate la numai 2,5 lei 10 bucati.



                Nici de aceasta data nu au fost uitati iubitorii de bijuterii, astfel puteti sa va alegeti din gama variata de accesorii pentru realizarea cadoului perfect. Printre accesoriile bijuterii de care puteti sa va bucurati regasim: semne de carte, ace si bucle, accesorii bratari, accesorii brelocuri, accesori brose, accesorii cabochon, accesorii cercei, accesorii coliere, accesorii inele, capacele margele, accesorii pandantive, accesorii par, accesorii snururi, inchizatori si lanturi. De asemenea pe GemSale.ro veti gasi si uneltele si adezivi necesari pentru realizarea acestor cadouri.
             Dar care este mai buna metoda de a invata modalitatea simpla de realizarea a martisoarelor, daca nu uitandu-ne la cateva clipuri video. In primul video pe care l-am ales o sa observati, cum ne folosim atat de accesoriile pentru bratari, de margele cat si de uneltele specifice.


Pentru cei ce isi doresc martisoare realizate din pasta Fimo, veti obtine cadouri usor si rapid de realizat.


Si daca dorim sa ne realizam propriul martisor, ce spuneti de o minunata bratara lucrata manual?


                Dragilor sper ca v-am dat cateva idei pentru martisoarele din acest an, idei care ne ajuta atat sa economisim banuti dar si sa oferim celor dragi cadouri unicat. De asemenea puteti sa vindeti ceea ce creati, reusind astfel sa va mariti bugetul personal. Si ca ultim pont puteti sa aruncati o privire pe reducerile celor de la GemSale.ro.


Sper ca m-ati urmarit pana la final si am reusit sa va ofer cateva idei pentru cadourile de martisor.


Cam atat am vrut sa va spun in aceasta postare, pana data viitoare, va trimit multe imbratisari!


18 comentarii:

  1. Îmi place foarte mult acest tutorial şi cred că voi face şi eu ceva pentru o foarte bună prietenă de-a mea! Am urmărit cu mare interes şi tutorialul video, care mi s-a părut foarte util. Desigur, nu am putut să nu arunc şi o privire pe Gemsale.ro! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Alexandru ca ti-am trezit interesul cu aceasta postare :*

      Ștergere
  2. un articol foarte frumos, cu siguranta voi incerca sa fac si eu martisoare

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi-ar placea sa creez orice presupune handmade. Chiar nu ar strica niste cunostinte practice pentru confectionarea de martisoare, mai ales acum ca se apropie perioada...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte frumoase lucrusoarele , imi plac mult obiectele facute handmade.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus ca le realizezi chiar tu Paula :*

      Ștergere
    2. foarte frumos explicat si interesant in acelasi timp,succes mai departe

      Ștergere
    3. Multumesc tare mult, si tu sa ne incanti in continuare cu retete delicioase :*

      Ștergere
  5. Felicitari pt articol :) Apreciez mult munca depusa in realizarea produselor hand-made

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti plac Alina, sunt realizate cu o parte din sufletul nostru pe care il daruim celor dragi :*

      Ștergere
  6. Interesant articolul , eu ador obiectele hand-made.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Luminita, te astept la urmatoarea postare, te pup :*

      Ștergere
  7. Felicitari pentru ce faceti! Va doresc putere de munca,si munca sa va fie rasplatita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria, si tu sa ai parte de putere de munca, te pup :*

      Ștergere
  8. Foarte interesant, chiar ma gandeam ca este timpul sa-mi descopar talentele ascunse, poate incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum este timpul sa le descoperi draga mea, sa ai o zi minunata :*

      Ștergere

Comentarii