vineri, 6 martie 2015

Mancare cu aroma de nostalgie!








La Conac, locul unde prezentul se intrepatrunde cu trecutul,








               Buna ziua dragilor, se pare ca iarna nu doreste inca sa ne paraseasca asa ca isi mai arata fata pentru cateva zile, insa sunt sigura ca in final primavara isi va intra in drepturi pe deplin.
                  Pentru ca in sfarsit vine wekendul ma gandeam sa ne bucuram de o seara in oras, insa imi doresc sa imi gasesc un loc ca in "vremurile bune", un loc de care se bucurau bunicii nostri in Micul Paris. Ma pasioneaza acea perioada, ba chiar mi-ar fi placut, sa ma nasc in acele timpuri, insa dupa cum stiti totul se intampla cu un scop in viata. Imi amintesc povestile bunicii mele si dragostea pe care o avea pentru acele vremuri, de multe ori aveam impresia ca anii au trecut peste ea, insa sufletul ei a ramas in acele timpuri. Imi povestea cum domnitele priveau de la ferestre spre strada de unde se auzeau serenadele indragostitilor de altadata. Citeam in ochii ei cum ii este dor de aerul elegant din acele vremuri, de muzica de promenada, de calestile de atunci, si de domnitele imbracate in rochii de epoca ce ii aminteau de moda secolului trecut.
                  Era la moda sa iesi la restaurant in companii alese, oamenii iubeau sa participe la baluri mascate si baluri dansante, seara alegeai plimbarile la sosea si cafenelele, totul era plin de un parfum al acelor vremuri, insa acum nu a mai ramas in aer decat parfumul nostalgiei. Trecerea anilor si-a lasat amprenta asupra locurilor, cladirilor, dar cel mai important asupra oamenilor.
             

                 Este greu sa mai ne bucuram de aceeasi atmosfera in zilele noastre insa nu imposibil, unul dintre locurile unde puteti sa mai simtiti parfumul Micului Paris este Restaurantul La Conac, acesta este un restaurant cu specific international intr-o casa boiereasca din Bucuresti de pe strada Pache Protopopescu nr. 38. Restaurantul La Conac este mai mult decat un loc unde poti savura o mancare traditionala delicioasa sau unde te poti racori cu o bere, este o locatie care spune o poveste, inca de la primii pasi.
               Evadarea din cotidian vine de la primii pasi spre restaurant, momente in care te va coplesi caldura acelor vremuri. Vei simti ca evadezi intr-o lume de mult apusa, pe care o recunosti doar din povestile bunicilor. Atmosfera calda de alta data o vei simti doar inchizand ochii pentru doua secunde, intr-o clipa locul se va transforma si vei putea sa descoperi acele strazi pietruite, vei auzi tropotele cailor de la trasuri  iar locul se va umple de domni cu fracuri si jobene si domnite imbracate in rochii cu crinolina, chiar in fata ta.


              Pe langa bucatele specific romanesti pe care le gasiti aici, va veti putea delecta si din bucataria internationala, precum bucataria italiana, americana, mexicana, dar ca sa va starnesc interesul cat si apetitul o sa va arat o mica parte din bunatatile pe care le puteti degusta la Restaurantul La Conac. Aici puteti sa va bucurati atat de confort cat si de intimitate, locul unde putem sa ne desfasuram botezul sau ziua de nastere chiar daca avem copii, pentru ca cei de la La Conac au amenajat si un loc special pentru cei mici.


                Cum si cei mici merita sa se bucure de meniuri speciale, aici copii nostri se pot delecta cu meniuri alese dar si un loc de joaca minunat, astfel cei de la La Conac le-au amenajat in podul Conacului un loc de joaca dotat cu toate cele necesare unei distractii pe cinste. Nu trebuie sa ne ingrijoram pentru cei mici pentru ca acestia sunt atent supravegheati de cineva specializat. In acest timp putem savura o cafea austriaca Julius Meinl sau putem sa ne simtim bine in compania celor dragi.


                    Un alt motiv pentru care trebuie sa ii alegeti pe cei de la La Conac este faptul ca pun pret atat pe calitate cat si pe detalii, astfel ei au amenajat un loc atat pentru fumatori cat si un loc pentru nefumatori. De asemenea Restaurantul La Conac se numara printre putinele locuri unde puteti sa va bucurati de bucate alese la cele mai avantajoase preturi, astfel meniul zilei are un pret de doar 16,5 lei. Meniul zilnic il veti gasi pe pagina acestora de Facebook , unde va invit sa dati un like pentru a fi la curent cu toate noutatile acestora. Asa ca dragilor avem posibilitatea sa ne bucuram zilnic de preparate alese la preturi avantajoase.

                 
                 Ceea ce face ca acest restaurant sa fie special, este tocmai aceasta atmosfera boema, si totodata, imbietoare la petrecere si ospat. Si in zilele noastre poti gusta mancare adevarata, mancaruri cu traditie pregatite dupa retete originale. In plus, te poti ospata precum domnii si domnitele de altadata, cu mancaruri delicioase cu aroma de nostalgie.
                 Ce spuneti dragilor, va saliveaza papilele gustative? Eu trebuie sa recunosc ca ma abtin cu greu, pentru ca aceste preparate arata cu adevarat delicios, chiar si pentru o persoana ca mine care nu consuma carne foarte des. Nu uitati ca si in 2015 putem sa ne bucuram de preparate ca in perioada interbelica alegand cele mai bune restaurante, precum Restaurantul La Conac, restaurant care ne asigura o intrepatrundere a prezentului cu trecutul din Micul Paris.


Sper ca v-am trezit interesul legat de cei de la Restaurantul La Conac, insa pana data viitoare va trimit multe imbratisari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii